OVER MIJ
9038 km hiervandaan in Busan, Zuid Korea, ben ik geboren en getogen. Ik ben er opgegroeid, heb er gestudeerd en gegeten. Na die eerste gouden periode van mijn leven in de armen van mijn warme familie te hebben doorgebracht, ben ik de liefde gevolgd naar België. Hier ging ik op zoek naar een nieuw, eigen, tweede nest.
Twee zoontjes later borrelde mijn passie voor koken, de authentieke Koreaanse keuken en de gerechten uit mijn kindertijd weer op. Naast het behalen van het erkende National Korean Food Certificate kon ik inspiratie opdoen bij beroemde Koreaanse Chefs in verschillende omgevingen (boeddhistische tempels, erkende traditionele instituten en privéscholen). Ook hier in België aan gastronomische koksscholen in Gent, Brussel en Brugge grijp ik sinds jaren alle kansen aan om mij nieuwe technieken eigen te maken. Met die kennis en ervaringen op zak experimenteerde ik om de traditionele Koreaanse gerechten een hedendaagse twist te geven.
Mijn thuiscritici – mijn zoontjes, mijn man en mijn familie – overtuigden me om mijn kookkunsten en de rijke, eerlijke smaken uit Zuid-Korea ook met jou te delen. Zo is CHOiRIGINE ontstaan.